Päron är bra!

Rik på naturligt socker
Päron är en söt frukt, men idealisk om man vill gå ner i vikt.  En medelstor frukt (160 g) innehåller bara 100 kalorier. Päron rekommenderas därför till diabetiker, men också till dom som vill minska sitt kaloriintag utan att för den skull behöva avstå från den njutning en söt och saftig frukt kan ge. Det socker, som finns i päron, är framför allt fruktos, ett naturligt socker med hög sötningsgrad och just päron är den frukt som har mest fruktos av  alla fruktsorter. 
 
Naturliga fiber
Färska päron innehåller massor av fibrer. Ett medelstort päron  har 2,3 g råfibrer och 4 g s.k. dietetiska fibrer av vilka 410/0  utgörs av pektin. Fibrer är en oumbärlig ingrediens i vår mat- hållning och det är därför som päron är så bra för kroppen. De  hjälper till att hålla sockerhalten i blodet nere och de underlättar matsmältningen. En diet med mycket fibrer minskar risken för  cancer och kan dessutom hålla kolesterolet under kontroll.
 
Guldgruva
I ett medelstort päron finns det 250 g potassium, som är ett  viktigt element för vår hälsa. Det behövs för musklernas och nervernas funktion och ingår i proteinernas metabolism. När man utövar sport eller anstränger sig fysiskt är det lätt att få  potassiumbrist, eftersom man svettas.
 
C-vitamin
Ett medelstort päron innehåller 7 mg C-vitamin. C-vitamin är ett antioxideringsvitamin och det är oumbärligt för att garantera en normal cellmetabolism och återuppbyggnad av förstörda vävnader. Det kan dessutom förebygga de skador som de fria radikalerna kan orsaka. C-vitamin hjälper också till att bevara  hyn len och fräsch och höjer immunförsvaret mot de vanligaste infektionerna.
 
Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
What Motivates You Most