Dagens träning

Dagens träning gick sjukt tungt. Jag sprang i 20 min sen har jag tränat mage och rumpa. Eftersom att jag inte tränat på ett tag så har konditionen sjunkit (det är ju en färskvara) sen så har jag slarvat rejält med maten hela helgen. Hoppat över måltider osv och idag åt jag ingenting innan träningen = ingen energi. Mat är så himla viktigt när man tränar!!


Ja!


Fredag

Hallå i stugan! (Kändes passande när jag just nu är i stugan).
Här i stavaträsk finns det inget gym men bara för att det inte finns det så betyder det inte att jag ska ligga och slöa allt för mycket! Har faktiskt varit ute och åkt skidor i lite mer än en mil och det är ju rätt bra träning det med! Känns rätt så bra i triceps! Ha det gott // Jens


ett tag sedan...

Hej på er från död tjej! Vilka hektiska dagar det har varit på senaste tiden. Jag har knappt haft tid med att äta eller sova senaste veckan pga projektarbetet. Och såklart har jag inte hunnit träna ett piss heller... Ingen träning = dålig uppdatering och det är astråkigt att inte kunna blogga här heller! Jag gillar verkligen att blogga här :) Idag ligger jag bakis så idag rör jag mig inte många metrar. Men i helgen ska jag dra igång med träningen igen från en veckas uppehåll och jag är sjukt taggad. Det kliar i hela kroppen på mig! 82d67ae0091a2c50f489bc38933dd401_large
 

Goddag! Som många vet så smakar kvarg inte godis. Det har en väldigt sur yoghurt (naturell) smak , vilket många plågar sig igenom för att få i sig det högkvalitiva proteinet! Men det finns en sjukt bra lösning och det är att blanda i lite saftkoncentrat! Att kriga sig igenom blir snabbt en njutning! Jag använder mig av eldorados jordgubbskoncentrat (light) och enligt mig så smakar kvargen bättre än vilken jordgubbsyoghurt som helst! Ha en bra dag!:)/Jens

Ett grymt tips!


Denna sida är grym!

www.muscles.se är sidan ni ska besöka! Det står det mesta man behöver veta inom styrketräning!

Ha en bra kväll!//Jens


Intervall

Tjena!

Va nyss och körde intervaller på ett av gymets löparband!
4x 2,5 min gång - 6 km/h
4x 5 min jogg - 13 km/h

Kom lite över 5 km och enligt mätaren så brände jag 345 kalorier! Sjukt jobbigt med tanke på att jag aldrig är ute och springer. Men förändring kommer ske!

Ha det gott!//jens


Gårdagens pass

Rygg,triceps,mage och marklyft!

Dessa körde jag igår. Blev lite ostrukturerat men så blir det där man hoppar över träningsdagar!

Rygg:
Sittande rodd
Uppvärmning 2x8 48 kg
•4x8 89 kg

Latsdrag
•1x8 48 kg
•4x8 61 kg

Nedre ryggmaskin
•4x8 60 kg

Triceps:
Skullcrushers (supersett)
•Uppvärmning 20 rep på z-stången
• 2x12+5 smalbänk 30 kg
• 2x12+ 35 kg

Pushdowns:
•4x8 35 kg
Dips:
•3x10

Mage:
•Magmaskin - 2x20 40 kg
•Situps lutande bänk 2x20

Marklyft
Uppvärmning 1x8 60 kg
•4x8 100 kg
•2x8 120 kg

Ha det gott!//Jens


Legs

Retligt snygga ben! Ilska eller motivation, bestäm själv.


Måndags pass

Tja bloggeeeeen! Zup jao?

Ledsen för blogg uppehållet men har inte rört mig eller haft lust att skriva något i helgen. Ska inte upprepas.

Dagens betyg på pass
Får 5 tummar av 10 möjliga! Och det är av den enkla anledningen att jag hade rätt lite motivation och struktur i passet... Men här följer iaf vad jag gjorde på gymmet:

Bänk
2x8 80 kg
2x8 90 kg
1x10 100 kg
2x5 100 kg
1x6 100 kg
1x4 100 kg

Lutande hantelpress:
3x8 36 kg

Mage:
Magmaskin 3x20 40 kg

Axlar:
Axelmaskin 3x8 65 kg (gick inget mer ;))

Köpte för övrigt nya löpar/gymskor idag! (Nytt o fräsch) 400 kr (förr 1099 kr)




Yes!


Faktiskt!

Jag är ingen jätteobekväm person, jag är ganska trygg i mig själv. Men dom stunder jag känner mig mest dressed for success är när jag har på mig träningskläder och får svettas! /lowa


Fredagsträning

Gick bra på gymmet i morse. Det var jag, nå gubbar och tanter där. Lugnt och skönt! Sprang 20 min och sen körde jag axlar och armar. Nu är jag dock jävligt trött för jag sov dåligt inatt och att jag steg upp så förbannat tidigt.


Tidigt..!

Ställer väckarklockan tidigare än fan. Bussen går kvart i 6, är lagomt i stan när Friskis öppnar, då ska det tränas innan skolan!


FULL BODY WORKOUT


Dagens träning

Idag samanstrålade vi på schtaaan och gick tillsammans till gymmet. Vi värmde  upp 15 min på löpbandet och sen lite mer än en timmes benträning. Lär kännas imorgon! Ikväll blir det att ladda upp med bra middag + kvällsfika för att morgonträna imorgon. Är så glad att motivationen är på topp och att jag är just taggad på att träna. Det känns hur bra som helst! /Lowa

!!!


Bjuder på mig själv!

Ställde mig på vågen för någon timma sedan och vi kom Inge vidare överens. Kvällsvikten ligger på skrämmande 88 kg! Nä nu jävlar blir det deff i sinne! Jogga och gå mer för att ta bort degen på magen för att även där ta bort lite midjemått.

Ligger just idag på 94 cm runt magen vilket jag inte hade planerat! Ska försöka gå ned till 88-90 cm. Men hur länge det kommer att ta får tiden visa men jobba på det det ska jag!

Drar några "dagsform" bilder på mig och fläsket :)!


Inför morgondagen och alla andra dagar!


Dagens träning med vässade armbågar?

Gårdagens lära var: träna aldrig timmarna före en saik-match. Dagens lära: träna aldrig kvällstid överhuvudtaget! När jag kom till gymmet vid 4 så var det bara att vässa armbågarna som uppvärmning. Nämen seriöst. Jag hatar att vänta på grejer... Och man ska inte behöva kriga om redskapen!

Lyckades i alla fall haffa mig ett löpande ganska snabbt. Sprang en halv mil på 30 min. Jag gör framsteg!:D sen hade jag tänkt fokusera enbart på axlar och rygg idag men eftersom att det såg ut som det gjorde på gymmet idag så blev det discogym för hela slanten. Hatar även att stå och se ut som ett fån vilket man gör när man står och väntar på att någon ska bli klar så jag var vid de maskiner som var lediga helt enkelt.

Sen skulle jag ta lite coola gymbilder för jag har typ noll, men även det gick ju åt skogen. Det ser bara ut som att jag har tjocka ben och assmå fötter? Nästa gång ska jag spänna mig i spegeln istället! Slänger även in dagens svettiga dubbelhaka oxå för att detta ska bli ett roligare inlägg.


Kändes som att vara i ett trångt kvarter mitt i Hongkong

Gårdagens bröst/tricepspass var inte mycket att hänga i julgranen! Det var folk överallt! Varje maskin var upptagen och på sina ställen var det till och med kö på! Verkligen en mardröm... Det lilla jag hann med var...

Magmaskin 3x20 40 kg
Situps 3x20 i lutande bänk
Bröst: cable cross 3x8 36 kg
Bröstmaskin 4x10 70 kg
Bänkpress 5x8 90 kg
Triceps: pushdowns 4x10 35 kg

Detta var typ allt jag hann med så det var definitivt första och sista gången jag far till gymmet vid 16 timmarna före AIK-Brynäs matchen!

Ha det gott!// Jens


Dagens frulle

Fulkornsflingor med mjölk, ett glas juice och två mackor med keso och gurka på!


Keep it up!


Nya grejer ger ny energi!

Köpte mig nya träningspjucks i helgen. Äntligen fick de gamla och slitna se sina sista dagar! Har använt inomhusskorna två gånger. Ska bli kul att testa utomhusskorna snart oxå! Bra motivation med nya träningsgrejer :D

Stresspass

Fyfan jag rekommenderar verkligen inte att stressa igenom ett träningspass! Man ska ta god tid på sig att utföra det övningar man ska göra. Hade ett kortare hål idag och nästan sprang ner på stan för att hinna träna en stund i alla fall. Det blev dryga 45 min sen var det bara att springa tillbaka till skolan (tack vare nya busskort man man ju inte åka buss hur som helst längre)...

Men jag sprang explosivt i 15 min. Låg mellan 11-12 km/tim. Sedan mördade jag benen i en halvtimme. Så det var sjukt jobbigt att gå fort tillbaka till skolan med stumma ben efteråt! Men det känns bra;)


Söndag

Halloj!

Idag är det som alla vet söndag och det innebär vilodag! Morön bk spelar mot ff idag så ska troligen fara dit och se andra halvlek. Sen får vi se vad som händer men det blir troligen att tanka ned någon film!

Ha det gott/ Jens


Lördagspass

Tjo!

Idag körde jag och lowa ett cirkuspass på cirkus två timmar. Vi körde typ allt som gick och ikväll gör vi nog inget fysiskt alls! Förutom kanske tummarna på Xbox kontrollen!

Hade gott/Jens


Ba göre!


Fredag och vilodag.

Idag har jag en vilodag. Imorgon ska jag och Jens träna tillsammans. Jag som suger på allt som gäller träna har alltså en pt imorgon, haha!

Bjuppar på sjukaste och snyggaste rumpistumpen ever! Bra motivation!


Till er...

Till er som undra vars den sjukt värda protte-of-doom kvargen så finns den på Ica maxi! 13 kr för 60 gr protein, me like!

Hade gott// Jens


Torsdag = axlar,nacke,mage

Tjäna!

Tog 15.40 bussen till stan för att mörda kroppen lite. Dagens relax blev alltså följande;

Axelpressmaskin
Uppvärmning 1x12 40 kg
3x8 45 kg

Upprätt rodd med cables;
4x8 20 kg

Utsida axlar (bakom rygg) med cables;
3x8 (per arm) 23 kg
3x8 18 kg

Axelpress hantlar;
3x8 28,5 kg

Nacke;
Shrugs med hantlar 5x8 38,5 kg

Mage;
Situps i lutande bänk 3x20
Magmaskin 1x20 30 kg
1x20 40 kg

Sedan avslutade jag träningen med lite armhävningar bara för att!

Hade gott// Jens


Träna träna träna

Hade ett hål på nästan tre timmar så istället för att sitta och göra ingenting så fot jag och tränade. Började med 30 min jogg och sedan armar/axlar/rygg. Var där lite mer än en timme, ungefär som igår. Efter träningen satt jag i bastun en liten stund, även det bränner kalorier:)

Inte lätt att ta en bild när man springer men den här blev inte allt för suddig :)


Bra start på dagen

Idag har jag sovmorgon men steg ändå upp i tid för att hinna med lite saker. Tog även tillfället i akt och gjorde en stadig frukost. Åt mjölk och flingor, fibermacka med skinka, en banan och en kopp med citron och honungsvatten.

Visste ni att honung är bra för kroppen? Det är bakteriedödande och stärker immunförsvaret!


Kvällskäk

Tonfisksallad och apelsinklyftor står på kvällens meny,mumma! //Jens


Stay healthy

Ser fram emot morgondagen för då ska jag på gymmet och jobba häcken av mig!

Här nedan hittade jag en bra "bild" på vad alla våra älskade och goda frukter är bra för!


Följ oss!

Följ våran blogg med Bloglovin

Onsdag - ben och mage

Som rubriken lyder så har jag kört ben Idag och det kommer sannolikt att ta ut sin rätt imorgon. Men som man säger. No pain No gain (uttjatat uttryck?)

Dagens träning började med lätt jogg i 15 minuter på löpbandet (10 km/h).
Sedan gick jag och mördade benen.

Knäböj
Uppvärmning - 1x8 70 kg
3x6 - 100 kg
3x6 - 120 kg
3x6 - 140 kg

Sedan gick jag över till vader och körde:
Vadmaskin 2x10 - 30 kg (uppvärmning)
4x12 - 40 kg

Mage - snedbänk
4x25 (tog grymt bra)

Sedan gick jag på bandet i 10 minuter (7,5 km/h)

Ha det gott!//Jens







Var rädd om din kropp, du ska ha den resten av livet!


Morgonträning

I morse steg jag upp kl 5 för att åka med bussen kvart i 6 till stan för att träna. Jag trodde att jag inte skulle orka stiga upp, men det gick bättre än väntat! Jag sprang på löpband i 30 min och sedan ben och axlar. Tränade i ca 70 min. Bra start på dagen!


Core

Idag gjorde jag premiär på Friskis & Svettis. Köpte kort där före lovet men blev sjuk så har inte kunnat vara där förrän nu. Dock körde jag inte lika hårt som Jens gjorde idag. Gick på ett corepass och jag är helt slut nu i efterhand svag som jag är! Men det är i alla fall en början:)


Dagens pass: biceps,rygg,mage

Körde ett ganska lugnt pass idag! Hade tyvärr nästan inget ork idag men det har jag endast mig själv att skylla. Käkade nästan ingen lunch, endast en halvliter välling (och nej ingen bebisvälling) ;)...

Biceps: körde uppvärmning med bicepscurl i maskin och körde mellan 40-60 kg.

Sedan gick jag och körde scottcurls
*3 sett 8 repetioner 32 kg.
*3 sett 8 repetioner 27 kg

Rygg;
*Sittande rodd i maskin 4x8 på 82 kg
*latsdrag i maskin på 61-82 kg 4x8

Mage;
* 3x20 i situpsbräda
* medecinboll (5 kilo) med kast 50-60 st

Sedan körde jag lite bicepscurl med hantel på 16 kilo 4x8 per arm! Och efter lite vila så gick jag på 21 kiloshantlar och körde mig slut (räknade inte rep)

Dagens betyg på mig själv 6 av 10 hantlar!...;)
Ha det gött!//Jens
(Ps,sjuk biceps)




Frukost - dagens viktigaste mål!

Tjaba tjena hallå!

Ni har säkert hört att frukost är dagens viktigaste mål! Och det stämmer grymt bra! Men varför slarvar så många med frukosten då? Anledningarna kan vara många men de vanligaste orsakerna är att man går och lägger sig för sent eller att man har ätit alldeles för mycket kvällen innan!

Så mitt råd till er är att försök ställa om era rutiner som påverkar morgonens aptit! För att ni som styrketränar eller över huvud taget håller igång måste käka frukost för att gå framåt i utvecklingen!

Så mitt tips till er är att släppa instagram,Facebook,tradera eller vad ni nu håller på med för att ni kommer att ångra det när morgonen kommer!

Aja, här har jag tagit två bilder på vad jag käkar just nu! Kvarg med lingonsylt och omelett (4 ägg).
Kvargen är grymt prisvärd. 500 gr för 13 kronor och då får du hela 60 gram protein! Gode värT! 👍

Ha det gott!//Jens


Be happy


Dagens

Före och innan träning, haha! Var så sjukt svettig efter joggen men jag fick ingen bra bild på allt mitt svett så jag får visa en annan dag. Och ja, jag kommer att tjata mycket som svett för det är normalt att svettas. Det är nyttigt för kroppen, man rensar kroppen på slaggprudukter mm. Jag vet att många är rädda för att svettas..?!
 
Men i alla fall, idag blev det en 20 min jogg som gick sjukt trögt men jag stannade inte en enda gång så det är framsteg! Efter det blev det ben och magträning. Nu ska jag ta mig en dusch och boka mitt första träningspass på friskis!

Lite godsaker!

Hallå i stugan!

Tänkte visa upp lite kosttillskott som jag tar dagligen för att få ut maximal effekt av träningen!

1. Kreatine monohydrate

2. Whey 100%

3. Kasein

Kreatin tar jag två gånger per dag,morgon och kväll. Dosen är ungefär 5 gram per gång och blandas med kallt vatten. Pris 99 :- på Atletic store!

Whey 100% tar jag precis efter träningen, ca 4-5 skedar pulver med 3-4 dl mjölk! Rekommenderar dock inte denna med vatten.Huvva!
Godaste smaken enligt min tycke är smaken päron split eftersom den smakar smällt glass! Pris 156:- på Atletic store!

Sedan sist men inte minst. Kasein!
Kasein är en mer trögflytande protein som jag tar lite före sovdags! Eftersom man tar upp mest protein ca 2 timmar efter man har somnat så är detta ett perfekt kvällsmål! Pris 164:- på Atletic store!

Ha det gött och kör hårt nu!//Jens


Bjuder på detta actionface!

Alla har vi våra fula ansiktsuttryck när vi utför en krävande fysisk aktivitet. Man kan ganska snabbt konstatera att det finns inga snygga utan det finns endast de mer neutrala än andra!

Men varför får man ansiktsuttryck över huvud taget vid en krävande övning? Svaret är enkelt.
-man uttrycker känslor! Precis som man uttrycker glädje,sorg m fl så aktiveras olika ansiktsmuskler beroende på situationen.

I detta fall "hård fysisk aktivitet" så visar ansiktet att det är en jobbig aktivitet som alldeles strax leder till mjölksyra! Tänkte bjuda på denna inte-allt-så-vackra actionface från i lördags! Ha det gott!//Jens


Ny vecka nya möjligheter!


How to get fit


Bjuder på lite skön poesi! /Jens


Första inlägget för min del! :)

Tjenare alla starka och svaga!
Nu är det så här att jag och lowa har startat en gymblogg vilket jag har en grym känsla inför!

Dagen skulle vara en skön hemma och trycka-god-mat-dag men farsan föreslog att vi skulle dra och köra ett bröst/tricepspass på Skellefteå krafts gymlokal vilket jag självklart tackade ja till!

Idag körde jag;
Bänk: uppvärmning på 40,60 och 80 kilo (8-10 rep)
90 kilo - 8 rep
110 kilo - 6 rep
110 kilo - 4 rep

Lutande bänk;
80 kilo - 12 rep
80 kilo - 12 rep
60 kilo - 18 rep

Sedan gick jag över till triceps och körde;
Skullcrushers + smalbänk (supersetta) 30 kilo - 15 rep + 5 och detta körde jag 3 sett på och trixxen var gode slut!...

Men där var det inte slut! Körde även pushdowns med cables (rep) 4 sett 15-20 kilo och sittande tricepspress på ungefär samma vikt! Satteh..jo det var ett grymt skönt pass och det kommer och LÄR kännas imorgon. Men det är precis som det ska vara!






Dagens och gårdagens

Dagens och gårdagens löprundor. Ni ser att jag är så sjuuuukt otränad så det finns inte, nästan pinsamt. Jag har absolut ingen ork i kroppen och måste stanna upp nästan hela tiden. Jag har inte sprungit sen före turkietresan som var i augusti. Förde det orkade jag mycket mer. Jag sprang 6 km under 40 min och innan sommaren ska jag orka samma sträcka. Det är ett av mina
mål.
 
Efter rundan blev det styreträning ben och en proteinshake.
 

MUSIC

Hitta musiken som sätter sprätt på benen och kroppen! En varierad playlist gör träningen bättre. Jag måste alltid springa efter tempot, så en varierad lista gör även träningan varierad och roligare.
 
 
 
 

Goodnight fellows, look forward for tomorrow!

Denna dag börjar lida mot sitt slut. Imorgon är det en ny dag och nya tag = träning!
 

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg tartar jag för att framför allt motivera mig själv till ett bättre liv men samtidigt motivera er läsare. Hoppas att ni blir lika gynnade som jag av denna motivationsblogg! :)

What Motivates You Most