Pissträning

Jag hatar att ha förkylning i kroppen. Man orkar inget och att bara gå i trappen känns som ett maraton... Men jag har tränat axlarna idag, jävligt hårt, int...

• Hakdrag med band 5x10
• Axellyft framåt med band 5x6
• Axelpress med band 3x10
Sedan gick jag ner i källaren och boxade en stund med den stunden var kort.

Efter detta kändes det som att jag hade tränat sjukaste fyspasset. Jag vet att det inte är hälsosamt att träna när man är sjuk, men jag kände för lite i alla fall. Fast detta "pass" kommer inte att göra någon skillnad hahah..!


Onsdag frukost, bra start på dagen.

Två standardmackor (surdegsbeöd led fullkorn och dinkel) med ost på, banan och blåbär smoothie och en proteinhavreboll. Snart är dom slut, måste göra fler, sjukt goda!:D


TIPS till nybörjare: det är inte hur hårt du tränar utan huvudsaken är att du gör något!


Magträning

Har lyckats dra på mig en förkylning igen. Jag som hade tänkt fara ut och springa idag... Mage fick det bli idag för det behöver inte innebära ansträngning av kondition. Så inga intervaller idag.
Det blev detta:

Vanlig chrunch 3x20
Chrunch twist 3x20
Russian twist med vikt 3x50 5kg
Chrunch med vikt 3x20 10kg
Indrag knä diagonal 5x15
Liggande bålrotation 2x10 (än så länge för dålig teknik på denna övning)
Raklång chrunch 4x30
Sidechrunch höger 3x20
Sidechrunch vänster 3x20


Dagens mat intag

Min frukost bestod av fullkorn och dinkelbröd med ost, banan med kokosflingor och grönt te.

Min lunch var rester från igår - grillat. Majs, sparris, kött, tomat och så gjorde jag en likadan macka som jag åt till frukost. Som eftersnacks blev det minimorötter och så drack jag bara vatten till.

Mina mellanmål idag ar varit en proteinhavreboll och 4 (2 till vardera mål) fullkorn rånkex med smör och ost.

Till middag blev det pasta och chorizogryta.

Till kvällsfika blir det lite vindruvor och grönt te. Ska även unna mig någon ruta mörk choklad! + en kopp te med massor av citronsaft i så jag hoppas att jag är frisk imorgon. Har blivit förkyld igen...

Jag äter väldigt mycket på dagarna nu. Men i hopp med att jag tränar så ska jag gå upp i vikt nu och sedan när kroppen har vant sig vid detta så ska resultat komma!


Frukost!

God morgon! Har ännu inte stigit upp från sängen men jag känner redan nu att kroppen är rätt mör, love it! Ska bege mig mot köket och göra god frukost. Jag har börjat älska frukot, det är nog mitt favoritmål på hela dagen. Innan jag började träna så åt jag nästan aldrig frukost. Det kunde bli en macka som jag tog med mig på bussen eller liknande. Men nu när jag har börjat läggs ner energi på just frukosten så är det så mycket trevligare och godare att äta den. En dåligt vana blev en god vana och jag fattar inte hur jag har klarat mig utan frukost, jag menar, man dör typ av hunger annars innan lunch? Jag äter oftast både frukost och mellanmål innan lunch och då klarar jag mig jättebra! Förstår inte grejen med att inte äta frukost längre. Aja, nu>frukost! :D


Söndagsträning

Det blev ett kort pass axel + armar men bättre än inget. Kommer nog känna av det ändå imorgon för jag har är så otränad!

• Enarmsrodd m. hantel 7kg 4x10
• Upprätt rodd skivstång 10kg+stång 3x10
• Shrugs (axellyft) m. hantlar 7kg vardera 3x15
• Skivstång bakom nacke 3x8 10kg+stång
• Koncentrationscurls 3x8
• Hakdrag med gummirep 3x8
• 15 min box (har en säck som hänger i källaren. Körde "vanlig" box och intervaller emellan.)


Söndag - frukost

Finn crisp men ost och paprika, vatten & skivad banan med kokosflingor.


Jag idag

Såhär ser jag ut i dagens läge. Jag har gått upp i vikt sedan jag började träna, antar att det är muskler som börjar ta vid. Överkroppen börjar få lite form med fortfarande händer det ingenting runt rumpan och benen, och då har jag ändå tränat ett bra tag nu... Ni kanske förstår besvikelsen och frustationen när det inte händer något. Men som alla jag pratar med om detta så finns det ingen annan förklaring till att jag tränar för dåligt/löst och äter för dåligt. Nu är det 4 veckor kvar till jag ska till utlandet. På dessa 4 veckor ska jag vara stenhård med vad jag stoppar i mig och försöka att träna ännu hårdare.
(Haha åh blir så irriterad. Föreställ er min rumpa hälften så stor så skulle den passa in mycket bättre i proportion till min kropp. Det ser bara sjukt ut nu... Den gör så jag ser tjock ut i övrigt...)


Legday

Marklyft på ett ben 1 hantel höger: 3x10 12 kg vänster: 3x10 12 kg
Goblet benböj 5x15 12kg (en hantel)
Utfall m. hantlar 3x8 24kg
Knäböj 3x10 10kg+stång
Högtlyft 3x30
Tåhäv m. stång 3x10 10kg+stång
90* 1 min


Kvällssnacks

Lite shake en boll och paprika:D


Jul. 27, 2013


Idag blev det mage och ländrygg

Mage:

Crunch 3x30
Crunch twist 3x30
Russian twist med boll 4x20
V-ups 10x2
Planka med indrag knä diagonal 3x20

Rygg:

Ryggresning liggande/Stålmannen 3x15
Raka marklyft 10kg+stång 4x15
Rygglyft knätouch 3x20

Planka höger sida 1 min
Planka vänster sida 1min
Planka "vanlig" 1 min

Efter detta blev det jogg 4,2 km.


Dagens träning

Har kört igenom i princip hela överkroppen idag för det var så länge sedan. Ska ta och göra upp ett bra/bättre schema för olika muskelgrupper så det blir mer koncentrerad träning framöver. Och för första gången i mitt liv har jag antecknat, i alla fall gjort ett försökt, på de övningar jag gjort.
 
Dagens blev:
 
Uppvärmning bänk 10x3 10+stång kg
Bänkpress 6x3 20+stång
Press m. hantlar 10x3 7kg
Bröstfly bänk 5kg 10x3
 
Upprätt rodd smalt grepp m stång 10x3 10kg+stång
Hantellyft framåt 5x3 5kg
 
Hantelrodd framåtlutad 10x3 7kg
Stående triceps 30x1, 25x1 7 kg båda armarna
 
Koncentrationscurls 8x3 7kg
 
Varför jag skriver +stång är för att ingen i detta hus vet hur mycket våran stång väger... Ska ta och väga den någon dag så man vet säkrare vilken vikt man tar:)
 
Har säkert inte ett rätt när det gäller vad övningarna heter, men jag har gjort mitt bästa. Men jag ska bli bättre att göra mer koncentrerade scheman till olika muskelgrupper som sagt :)
 
 
När jag var klar med detta blev det en kort springtur runt samhället. Dom grå plupparna är för att jag pausade för att stretcha baksida lår. Dom är som stenar...
Nu är jag duschad och har gjort kvällsfika. Ska bli gott att sätta tänderna i det här!

Dagens

Idag innan jag for hem och efter jag köpt en massa kläder drog jag på Friskis och tränade. Det var kul att vara där igen. Önskar att jag bodde i stan så jag kunde ha årskort där eller något. Hade gymkort där i våras och det var hur kul som helst att vara där! Gymmet i burträsk är dåligt tyvärr...

Men i alla fulla fall så blev det 45 min crosstrainer och sedan 30 min mage. Svetten rann det kan jag lova! Det låter ganska brutalt men jag hann med 5 övningar. Drog ut på tiden lite hehe...


Proteinhavrebollar


Jag googlade på lite nyttigare snacks och hittade ett recept på proteinhavrebollar. Jag tyckte det lät gott och blev inspirerad av att göra egna.
 
Ingredienser:
 
• 4 dl fiberhavregryn
• ½ påse torkade gojibär (går bra med nötter eller andra bär om man vill det)
• 2-3 dl proteinpulver (jag valde choklad)
• ca 1 dl jordnötssmör
• 1-2 sked kakao (för mer chokladsmak, är ej nödvändigt)
• 1 dl mjölk (går lika bra med vatten)
 
Blanda alla ingredienser likadant som en vanlig chokladbollssmet. Min blev ganska torr så jag fick tillsätta lite extra mjölk tills den blev ganska kladdig. Sedan rulla ganska stora bollar. Rulla i kokosflingor. Klart! Förvara i kylen eller frysen.
 
Eftersom att jag har gjort om ett annat recept så vet jag inte kcal värdet på dessa bollar. Men detta är ett väldigt bra och nyttigt alternativ till mellanmål eftersom att det är mycket protein, långsamma kolhydrater och fett. Bra med näring och man håller sig mätt längre. Jag kommer att ha med mig en sån här på jobbet och äta under fikarasten. Dessutom var dom inte så äckliga som jag trodde dom skulle vara, faktiskt riktigt god!
 
Vill ni kolla in receptet jag fått inspiration av så klicka HÄR

Nya träningskläder

 
 
Finns det bättre motivation än nya fräscha träningskläder? Jag tycker det är svinroligt med nya träningskläder gärna i roliga färger. Då blir jag glad och får mer vilja till att träna. Det ska bli riktigt kul att träna imorgon :D
 
Har lite träningar att blogga om och även ska jag göra ett inlägg om en ny grej jag har testat, mer om det senare!

The body


-


Igår

Igår efter jobbet sprang jag 7,2 km, inte så dåligt! Sprang först runt samhället, hem, drack lite vatten och kände att det fanns kvar lite energi så sprang en mindre runda direkt efter. Sedan blev det armar/rygg. Måste dokumentera bättre vad jag gör för övningar osv. Tror det blir mer intressant läsning för er:)


Morgon motivation


Jul. 17, 2013

Idag har jag tagit två promenader. En med Johanna och Jennifer och en själv med stavar. Har nu på kvällen tränat mage och armar och gjort mig en smoothie på färska jordgubbar :)


Frukt till träningen, välj banan!

När vi tränar behöver vi socker för att förse hjärnan och nervsystemet med energi. Banan är perfekt som mellanmål både före och efter träning av flera anledningar. Dels innehåller den socker som ger snabb energi. Dels är den rik på magnesium och kalium som är viktiga för att musklerna ska fungera optimalt. Banan kan alltså minska kramper och muskelstelhet, vilket gör den till ett bra fruktval under långvariga aktiviteter. Även efter träningen är det bra att ta en banan, då dess kolhydrater fyller på dina glykogenlager och förbättrar återhämtningen.
 
En banan är mycket bättre än en sportdryck! Överväg att byta ut din sportdryck mot en banan. Bananer är en naturlig källa till kolhydrater och ger dig mer för pengarna än kolhydratrika drycker eftersom bananer innehåller närings­ämnen som till exempel kalium, något som musklerna förlorar under träning. Bananer innehåller också antioxidanter som hjälper till att minska skador på musklerna under och efter träning.

Dagens motivation

gym | Tumblr

You decide


Dåligt gjort av mig.

Jag blir ledsen när det går för lång tid mellan träningsdagar. Nu senast var i onsdags och det är 5 dagar sedan. Okej jag blir typ inte deprimerad men lite ångest får man ju ;). Idag tog jag mig ut fast jag jobbat i 10,5 timmar. Det blev en liten joggrunda och jag lyckades ändå hålla jämnt tempo hela tiden. Det tycker jag är bra! Dock har jag så äckligt ont i ljumsken nu. Fattar inte varför det inte kan bli bra:( stretchar varje dag även om jag inte tränar och smörjer med bra kräm. Men det ska ändå göra ont. Jävla skit...


Jul. 10, 2013

Igår blev det ingen träning. Slutade 20 över 8 och det lockade mycket mer att se film med vänner än att dra på sig löparbrallorna... Men idag har det blivit promenad runt sundet och cardio intervaller. Körde tills jag fick senadrag i båda låren samtidigt haha.

Har återupptagit Nike training club och körde ett slim fit cardio program idag. Det är på 30 min men så otränad som jag är (hahah...) så orkade jag BARA i 19... Men som med allt man gör, övning ger färdighet!

Har duschat och ätit ett gott kvällsfika. Färska bär med vaniljkesella. Ser lite rörigt ut för jag hann äta av det innan jag tog bilden, men det var hur gott som helst!


Jul. 09, 2013

Haha just nu känns det som om allt går bara utförs... Jag ser inga framsteg bra att det backar bakåt. Igår gick jag även stanna av två gånger för att massera benhinnerna. Dom blir som stenar efter ett tag och gör jätteont. Hade exakt samma problem de sista åren jag spelade fotboll...

Efter springturen blev det styrka och jag har faktisk ganska bra med träningsvärk idag. Är alldeles för dålig på att ta tag i att styrketräna själv. Det är ju lättare på ett gym. Någon jag måste bli bättre på!


Bättre än inget!

Idag sprang jag 4.8 km, nästan en halv mil på 25.4 min. Känns inte helt ok. Men jag har fått för dålig kondition för att jag inte tränat så mycket + att jag åt dubbla portioner käk till middag, så det gick lite tungt idag. Men bättre ett sämre träningspass än inget alls! Imorgon ska jag styrketräning. Det är alldeles för många dagar sen sist!


2 anledningar för kvinnor att träna


Kvällsrunda.

Drar ut på en kvällsrunda. Mättare än fan och tjockare än en gris kör jag på de minsta jävla shortsen. Burträskare, håll er gärna inne eller välkomna mitt feta bleka arsle hahah!
(Kommer säkert lägga en pizza för jag är så sjukt mätt än från middagen)


Kvällsrunda

Slutade kring halv 9 idag så när jag kom hem drog jag på mig löparkläderna och drog ut en sväng. Eftersom det är svängen i helgen var det ganska mycket förfester runt i byn så så trevligt var det inte att springa. Men tog mig runt en sväng i alla fall. Dock har jag fått sjukt dålig kondition. Har legat på latsidan alldeles för länge!


Hemsk uppdate...

Dålig uppdatering på denna blogg nu från både jag och Jens... För min del har det bara varit en del promenader denna vecka. Jag har fått ont i ljumskarna, tror att dom är överansträngda eller att jag stretchar för dåligt. Men det gör sateont bara av att vara ute och gå. Känns inte jättekul...


What Motivates You Most