Tisdag

Hejsan! Igår var jag på gymmet för sista gången innan sommaren. Nu har mitt kort gått ut och jag får träna hemma istället. Det är tråkigt, men vad gör man?

Igår körde jag rumpa/ben och har jättemycket träningsvärk idag! Började med att springa 5 min på löpband som uppvärmning sedan körde jag två varv i maskinerna och sedan med vikter och step-up bräda.

Imorse hade jag bestämt mig för att fara ut och springa, vilket jag gjorde. Steg upp 9 och for ut på tom mage och 20 grader i solen. Det gör jag fan aldrig mer om. Det kändes som att jag hade sprungit en mil när jag bars kom mig 2,5 km... Nä nyfan, det är inget jag rekommenderar!

Nu ska jag äta frukost ute i solen. Surdegsbröd, hallon smoothie och äpple.


Studenten nästa vecka. Träningen läggs på hyllan??

Hejsan! Dålig uppdatering för min del här på bloggen och sämre kommer det tyvärr att bli... Har inte tränat sedan i torsdags men ska (om mitt kort funkar för det går ut imorgon) fara och träna på dagen. Sedan vet jag inte hur mycket jag kommer att hinna träna under dagarna fram till studenten... Men i sommar ska jag träna massor. Det ska bli så kul! Hoppas ni läser även då och att ni själva håller igång glöden. Jag vet att efter studenten (redan innan) kommer det att klia i hela min kropp för att jag inte rört på mig, som det gör just nu. (Lite dubbel moral att jag pratar om träning sen ska jag själv dricka alkohol i mängder. Men ni fattar vad jag menar;))


Bästa mellanmålet som finns!

Detta mellanmål är nog det värdaste man kan köpa för sina pengar. 12 gr protein på 100 gr, not bad!

Kostnad - 15 kr för 500 gr!


Personligt rekord

Hejsan! Igår tränade jag men bloggade inte för jag glömde bort det hehe... Gårdagens träning blev en PW med mamma. Ganska skönt att skippa springa. Det blir tungt och enformigt att göra det varje dag! Vet inte hur långt vi gick för både hon och jag glömde he på runkeeper:(

Idag, väldigt sent, for jag ut och sprang ca 5.5 km. Kom just ut ur duschen! Slog personligt rekord idag med. 5.5 km på under halvtimmen. Jag är så nöjd!:D det gick så lätt det kändes nästan som att jag flög fram. Det är kul att träna när det går bra!


-


Svettigt ansikte

Lyckas aldrig få "en bra bild" på hur sjuuuuuukt mycket svett som forsar när jag tränar, jag svettas säkert 1 liter skojar inte! Men ja, vem fan vill se ett svettigt ansikte egentligen? Bjuppar iaf på två groteskt fula bilder :)


5,8 km

Även idag blev det hemma träning och snart kommer det att bli det många veckor framöver. Mitt gymkort går ut på måndag så måste ta mig dit i alla fall någon gång i veckan! Idag blev det i alla fall en 5,8 km jogg och styrketräning. Känner mig hyfsat nöjd!


Måndag

Det blev löpning hemma idag. Har haft så mycket plugg att stanna kvar i stan och träna fanns inte med på världskartan. Men set blev en ganska bra runda ändå. Jag är nöjd.


Ny vecka nya möjligheter

Imorgon skall det göras något åt döfläsket. Som Jens brukar säga att måndagar är den bästa gymdagen. Inte bara som för han, att man då får träna sin favorit muskelgrupp, utan att då är man sjukt taggad och fylld med ny energi från helgen!


Päron är bra!

Rik på naturligt socker
Päron är en söt frukt, men idealisk om man vill gå ner i vikt.  En medelstor frukt (160 g) innehåller bara 100 kalorier. Päron rekommenderas därför till diabetiker, men också till dom som vill minska sitt kaloriintag utan att för den skull behöva avstå från den njutning en söt och saftig frukt kan ge. Det socker, som finns i päron, är framför allt fruktos, ett naturligt socker med hög sötningsgrad och just päron är den frukt som har mest fruktos av  alla fruktsorter. 
 
Naturliga fiber
Färska päron innehåller massor av fibrer. Ett medelstort päron  har 2,3 g råfibrer och 4 g s.k. dietetiska fibrer av vilka 410/0  utgörs av pektin. Fibrer är en oumbärlig ingrediens i vår mat- hållning och det är därför som päron är så bra för kroppen. De  hjälper till att hålla sockerhalten i blodet nere och de underlättar matsmältningen. En diet med mycket fibrer minskar risken för  cancer och kan dessutom hålla kolesterolet under kontroll.
 
Guldgruva
I ett medelstort päron finns det 250 g potassium, som är ett  viktigt element för vår hälsa. Det behövs för musklernas och nervernas funktion och ingår i proteinernas metabolism. När man utövar sport eller anstränger sig fysiskt är det lätt att få  potassiumbrist, eftersom man svettas.
 
C-vitamin
Ett medelstort päron innehåller 7 mg C-vitamin. C-vitamin är ett antioxideringsvitamin och det är oumbärligt för att garantera en normal cellmetabolism och återuppbyggnad av förstörda vävnader. Det kan dessutom förebygga de skador som de fria radikalerna kan orsaka. C-vitamin hjälper också till att bevara  hyn len och fräsch och höjer immunförsvaret mot de vanligaste infektionerna.
 
Källa

Promenad

Idag har jag tagit två promenader. En lång under dagen och en kortare nu på kvällen. Blev en liten annorlunda runda men dryga 5 km blev det ändå! Imorgon blir det gymmet!


Axlar, triceps, rumpa och 2km på löpband. Hann tyvärr inte klart dagens pass innan bussen gick. Får träna klart hemma :)

Svepte en flaska citronvatten innan träning. Ska öka förbränningen under träning, vet inte hur bra det stämmer men gott är det i alla fall.


Kvällsuppdatering!

Tja! Sorry för sen uppdatering men har inte riktigt haft ett bra läge för det!
Dagens pass var ett ganska enkelt benpass. Kunde inte köra knäböj eftersom det strama ganska illa i min vänstra axel (som jag för övrigt har sträckt) och kunde därför inte hålla i stången ordentligt...

Dagens pass var ganska litet:

Benpress 3x8 200 kg
Benspark 3x8 80 kg
Bencurl 3x8 70 kg
Vadmaskin 3x8 55 kg

Nästa benpass kommer bli mycket hårdare! Tycker inte om att känna att man har gjort ett dåligt pass...:/

Ha det bra!//Jens


Dagens träning

Idag på Friskis blev det en 3 km på löpbandet innan Jens kom. Sedan blev det rumpa och magen som fick bli utsatta. Önskar att jag var mer utförlig när det gäller övningar på gymmet, att jag dokumenterade bättre. Men jag känner att jag ännu är nybörjare när det gäller träning så jag har egentligen ingen aning om vad jag ska skriva, eller vad ens övningarna heter (lol)...

Nu på kvällen tog jag mig en skön liten promenad bara för att det var en sån fin solnedgång! Dessutom var det sjukt skönt med frisk luft :D


Ingen vaknar upp fit

Idag har jag bara terminsuppspeling i skolan (för er om inte vet vad det är: man spelar upp en låt för några lärare varje termin för att dom ska kunna se vad man typ lärt sig), sen ska jag på gymmet med Jens.

Idag tror jag att jag ska springa, långt. Och träna benen! Såhär ser jag ut just nu. Ingen större skillnad från när jag började träna... Som sagt är jag lite besviken. Men jag ska inte ge upp :)


Mini pass

Körde nyss ett mini pass med lille bror. Eller ja liten är han inte! 87 kg vs 103 kg hehe...
Men vi körde iaf biceps med väldigt bra kontakt! Självklart var det tung hård rock för bästa prestation!

Stående curls med z-stång: 3x8 35 kg
2x8 40 kg

Fokuserad hantelcurl över bänk: 4x6 16 kg

Sedan blev det lite snack om olika tekniker i olika övningar (för bästa resultat!)

Ha det gott!// Jens


Nya träningskläder

Motivationen som växer när man köper nya träningskläder! Köpte dessa förra veckan då jag var i Stockholm och Sundsvall. En ny sport bh som för övrigt är snygg på (tycker dom har dåligt med charm dessa bh:ar) och ett par yberkorta springbrallor. Som vanlig då jag testar kläder för underdelen blev jag jätteledsen för jag ser bara fet ut och rumpan väller ut åt alla håll, speciellt i shorts. Men jag bestämde mig för att köpa dom. Jag försöker att vända det negativa till det positiva. Dessutom, vem bryr sig om hur man ser ut när man tränar, egentligen? Men nog kommer jag att springa extra långt den dagen dom åker på haha!


Nötter och frön

Till kvällsfika till plugget ikväll (och efter 5 km promenad) så blev det lite vattenmelon och cashewnötter! Hittade en jättebra hemsida med rolig information om nötter och frön. Ni kan läsa nedan! :D ↓

 

 
 
Nötter och frön innehåller generellt mycket nyttigt fett, samt en hel del protein, ganska lite kolhydrater och en hel del fibrer. De innehåller mängder med E-vitamin och B-vitamin samt väldigt rika på många mineraler som järn, kalium, fosfor, magnesium, zink och koppar. Nötter och från motverkar stress och depression.

Nötter och frön är bra för huden och håret, skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar och sänker det onda LDL-kolesterolet. De anses även vara antiinflammatoriska. Nötter innehåller massor av nyttiga näringsämnen och är en superantioxidant! De är väldigt energirika! ät dem därför gärna dagligen men med måtta!

 

Tips!

 

Nötter är ett perfekt mellanmål vid hård fysisk träning, särskilt efter träningen!

 

Notera:

 

Nötter anses i mindre mängder paradoxalt sätt faktiskt minska eventuell viktuppgång, troligtvis beroende på att värmeproduktionen (termogenes) ökar i kroppen samt att mättnadskänslan blir högre. Dessutom tas 10 - 15 % av kalorierna inte upp. En del fröer innehåller även hormonet Melatonin som motverkar fetma.

 

Cashewnötter

 

Casshewnötter

 

**** 

 Energi-

  nivå

Ämne Per 100 gram (581 kcal)  Cashewnötter

 

energimatare_hog

Hög

 

Fett

 

 

 

 

Protein

Kolhydrater

Fibrer

 

B9 - folsyra

B1

B2

B3

B6

E-vitamin

Fosfor

Järn

Kalium

Magnesium

Zink

46 gram: 9,2 gram mättat fett. 27,3 gram enkelomättat fett, mest oljesyra. 7,9 gram fleromättat fett, mest linolsyra (Omega-6).

 

15 gram

26 gram

gram 

 

69 mikrogram (23 % av RDI)

0,2 milligram (12 % av RDI)

0,2 milligram (12 % av RDI)

1,4 milligram (8 % av RDI)

0,26 milligram (19 % av RDI)

7,4 milligram (74 % av RDI)

490 milligram (61 % av RDI) 

6 milligram (43 % av RDI)

560  milligram (18 % av RDI)

260 milligram (87 % av RDI)

5,6 milligram (37 % av RDI) 

 

Cashewnötter är energirika, innehåller en hel del av nyttigt enkelomättat fett, en hel del med e-vitamin.

 

Cashewnötter innehåller också bra med B-vitamin, järn, kalium, fosfor, magnesium, och zink.

 

 

Här ser ni energinivån på cashewnötter, vad de innehåller osv. På hemsidan kan ni läsa om de flesta nötter och fröer vad de innehåller osv. Texten kommer även därifrån! Ni hittar hemsidan här: http://www.halsosidorna.se/Notterochfron.htm


Ingen stress

Morgonträning idag igen, börjar kl 1 så då kan man passa på! Så himla skönt att slippa känns stress på gymmet. Det har varit lite folk och jag har ingen speciell tid att passa (förrän kl 1 då). Började men att gå på löpbandet som uppvärmning, sedan har jag tränat ben och mycket rumpa. Redan nu i efterhand känns båda skinkorna som stenar, imorgon kommer jag att ha träningsvärk!

Måste börja träna hårdare och vara mer strikt med mat osv. Känner ingen skillnad ännu och jag har ju ändå tränat några veckor. Lite borde man mäsks men det syns ingenting... Blir ganska besviken. Men det är ett tecken på att jag tränar för löst och för lite. Mer träning!


En grön start!

Finn chrisp, grönt te och kesella med kiwi ❤


Mat och en matfråga!

Vill bara klargör för många att träna är bra men rätt mat är bäst. Man snackar om dieter men den bästa och hållbaraste dieten är en stadig och stor frukost följt av mindre och många måltider under hela dagen. Och att äta nyttigt. Att äta nyttigt 3/7 dagar i veckan är inte hållbart. Det ska vara 6/7 dagar i veckan. En dag måste man få unna sig!

Vet inte hur ni känner för recept på nyttiga alternativ till måltider? Men om det finns intresse ska det genast bli mer tips om sånt. Ni får hemskt gärna kommentera!

/Lowa och Jens


Tisdag!

Halloj! En tidig morgon blev det och ett axel- och bicepspass på Friskis innan skolan började. För att slippa stressa valde jag att komma sent 20 min men det är det värt det!

När jag kom hem efter skolan drog jag ut på en kortare springtur innan middagen. Det är äckligt sjukt hur konditionen kan förändras efter en vecka på latsidan. Flåset är inte på min sida längre... Synd, jag som hade jobbat så hårt med att få upp det. Tur det går fort att ta igen när man väl är igång!


Det bästa med måndagar!

När många hör ordet måndag så blir det oftast ångest och stress inblandat. För min del så är det nästan tvärt om! För på måndagar står bröst och triceps på schemat och om ni frågar mig så är det det roligaste man kan köra på gymmet!

Gårdagens pass blev inte så långt. Drygt en timma med all vila inkluderad.

Bänkpress (bröst,triceps) uppvärmning 60,80 kg.
1x12 100 kg
3x8 90 kg

Liggande hantelpress
3x8 33,5 kg per hantel

Liggande flyes
3x10 23,5 kg per hantel

Pushdowns i maskin
3x10 40 kg

Ha det gott!/Jens


8 tips på att få igång fettförbränningen!

1) Rör på dig!
Som alla vet så är det viktigt med motion och att röra på sig. Men det är inte bara träningspassen som spelar roll i ämnesomsättningen. För att få en bra fettförbränning så se till att aldrig sitta still för länge. Att röra på sig får igång ämnesomsättningen och fettförbränningen bättre.
 
2) Små och många måltider
Att äta mycket är viktigt, men inte på samma gång. Dela upp dagens intag av mat och kalorier i fler små mål under hela dagen. Det kan vara 5-7 mål/dag. Då får kroppen någonting att jobba med hela tiden, i lagom mängd.
 
3) Dricka grönt te
Grönt te ökar energiförbrukningen i kroppen och är bra för fettförbränning. Grönt te har också positiva effekter mot diabetes, kan sänka kolesterolhalten och den är aptithämmande. Grönt te innehåller även EGCG som är en stark antioxidant som motverkar cancersjuka celler.
 
4) Kallt vatten
Att dricka kallt vatten ökar omsättningen med ca 30 procent. Den största delen av förbränning går åt på att kroppen ska värma upp det kalla vattnet. En iskall coca-cola light måste antas vara minst lika effektiv som ett glas kranvatten och bidrar även med koffein. Men även mineralvatten och isvatten ökar förbränningen, men jag skulle föreslå att skippa colan för det är ändå sötningsmedel i och det är inte heller bra i längden.
 
5) Promenad
En snabb promenad är ett genialiskt förbränningsredskap, och en kort runda är bättre än ingenting. Visserligen förbrukar man mindre energi än vid exempelvis löpning, men å andra sidan kan till och med otränade personer motionera lång tid åt gången genom att promenera.
 
6) Styreträning
Rikta framför allt in styrkepasset mot de stora musklerna i ryggen, benen och skinkorna. Träna varje muskelgrupp med tre set åtskilda av korta pauser. Efter det sista setet ska du vara helt slut, eftersom musklerna behöver belastas över sin maxgräns.
 
7) Kokosfett
Att steka i kokosfett är det bästa för både vikten och hälsan. Eftersom det är mättat klarar det höga temperaturer utan att oxidera (rapsolja och olivolja är mycket känsligare). Dessutom har det visat sig att kroppen bryter ner kokos på ett sätt som gör att det frigörs värme. Och det gör i sin tur att vi får mindre aptit och slutar äta tidigare. Kokos har också visat sig öka fettförbränningen och har liten förmåga att lagras som kroppsfett.
 
8) Käka mejeriprodukter
Magra mejeriprodukter är toppen. Det har nämligen visat sig att mjölk, keso, fil och kvarg både ökar fettförbränningen och sparar muskelmassa. Studier på mjölk har visat att kalciumet sänker pH-värdet i tunntarmen, och det hämmar i sin tur upptaget av fett.
 
 
 

Kvällsfika och dagens träning

 
Dagen har varit snål på föda. Det blev en sjukt dålig frulle då jag fick stressa i morse för att hinna med bussen men jag köpte en macka, banan och festis på doris. Till lunch åt jag kycklig och sallad, skippade riset och till middag blev det makaroner och korv (näringsrikt...). Så jag drar till med ett ordentligt kvällsfika: Finn chrisp med tomat och knorr, vaniljkesella, gul vattenmelon och grönt te. Mums!
 
Dagens träning blev 2 km på löpbandet sedan tränade jag core, rumpa och triceps. Var inte på topp och det var verkligen inte ett av de bästa passen jag kört. Ändring på det imorgon. Imorgon blir det att dra in tillgymmet vid halv 7 för att köra ett intensivt biceps och axelpass innan skolan. Längtar! Sen efter middagen ikväll gick jag en promenad med moster.
 
 Ha det gött!

Ny vecka nya tag!

Hejsan! Måndag och en ny vecka. Har sett fram emot denna dag för jag har inte tränat under hela veckan jag har varit borta. Det har kliat i hela kroppen! Men idag efter skolan ska jag dra på gymmet. Är taggad till tusen!


Blev inte som tänkt...

Tjäna!

Hade som sagt köra idag men planerna ändrades. Blev bjuden av pappa på biluppställningen idag och sen drog vi och kolla på en båt som han och hans kompisar har fixat upp för att sälja! Så det närmaste passet jag kommer att köra är på måndag. Vill träna imorgon men jag ska följa pappa till Arvidsjaur för att träffa farfar. Men måndag då smäller det. Kommer köra ett sjukt tungt bröst och tricepspass. Ha det så gott så länge!:)// jens


Dålig på att uppdatera

Som ni vet har jag inte varit så bra på uppdatera i veckan. Men jag körde i måndags och i onsdags så jag har inte endast legat på soffan (även fast det mest varit så)
Imorgon ska jag träna med min polare Niklas och då lär det dokumenteras!

Ha det gott!/Jens


Rich piana

Hulken?


/Lowa

Tjena! I veckan blir det ingen uppdatering för min del för jag är i Stockholm men klassen och kommer varken ha tid att träna eller att blogga. Hoppas att Jens tar tag i uppdateringen den här veckan! Jag ska försöka att påminna honom om det ;)


Kvällsfika!

Ett äpple, vatten, apelsinjuice, blåbär, vaniljkesella, havregryn och solrosfrön!


Söndag kväll

Tjena! Dagens träning bestod inte av vikter utan istället en klubba och en boll. Innebandy med farsan stod på schemat! Efter en intensiv timme var jag gode slut. Har ingen kondition men det kommer självklart bli en stor ändring på! Ha de gott!// Jens


Långdistans

Idag har jag sprungit det längsta jag någonsin har sprungit! 8,17 km utan att stanna en enda gång. Fyfan vad det känns alltså! Fick vända och springa tillbaka för jag råkade tappa ena vanten så rundan blev lite annorlunda... Nu ska jag träna mage sen duscha och fika!


Inspiration inför morgondagen


Lördag

Tjenare! Bara för att det är lördag betyder det inte att det är vilodag. Efter middagen sprang jag ca 5 km och tränade core efteråt. Nu är man förtjänt att spela lite dataspel resten av kvällen ;)


Torsdag

Godmorgon! Igår körde jag ett bröst och tricepspass med min kompis Viktor. Träningen började med bänk där jag körde som mest 120 kg. Försökte mig på 130 men armarna ville annat...

Nästa vecka ska jag ha gjort 130 i bänk annars blir jag rent förbannad ;)! Men att jag gjorde en tia och senare en åtta på hundra är jag lite stolt över :)! Ha de gott!// jens


Bästa känslan som finns!

Att starta dagen med träning, finns inget bättre sätt att komma igång på!


Dagens träning!

Tog mig en joggningrunda efter middagen på cirkus 4,5 km. Haha runkeeper appen laggade lite idag då jag sprang. Den visar på gps:en att jag sprang i över 100 km/timmen och sen sprang jag bara inne i samhället, inte upp mot åbyn. Det blev lite tokigt där! Men nu är en skön runda avklarad och nu väntar lite slapp i soffan innan läggdags. Imorgon blir det att stiga upp tidigt för att fara och träna innan skolan! :)


Nyttiga alternativ till helgen

 
Mangobollar med citronsmak

 

Mangokulor med citronsmak

 

Ingredienser:

 • 2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)
 • 100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min)
 • 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min)
 • Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice
 • 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)
 • Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat)

Gör så här:

 1. Mixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare.
 2. Sila av den torkade frukten, pressa ut vattnet med hjälp av en sked.
 3. Mixa torkad frukt, citronskal, citronjuice, ev. honung och 1 dl kokos till en jämn massa.
 4. Kyl tills massan blir lätt att forma till kulor eller kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper (kyl och skär i bitar).
 5. Rulla kulorna i kokosflingor eller nötkross.
 6. Avnjut kylskåpskalla till det te du gillar mest!

LÄNK

 
Oemotståndliga snickerspraliner
 
Oemotståndliga snickerspraliner
 
Ingredienser

100 gram mörk choklad

1/2 dl jordnötter

1/2 dl osötat jordnötssmör

2-3 tsk sukrin

 
Gör så här

Krossa jordnötterna lätt. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Värm jordnötterna ihop med jordnötssmöret på svag värme i en kastrull. Häll choklad i botten i iskubsformer (av silikon). Låt stelna 10-15 minuter i kylskåp. Fyll upp med jordnötsröran och med den sista chokladen. Låt stelna i frysen innan du tar ut dem ur formarna eftersom jordnötsröran lätt blir för lös annars.

 

LÄNK


Inspo


Viktigt att dricka massor med vatten!


Igår

Tjenare! Igår var jag på gymmet efter skolan men det blev bara en snabbis på 45 min för jag skulle hinna med en buss (dessa förbannade busskort som begränsar färderna...). Sprang 3 km på 16,5 min och sedan körde jag mage. Idag har jag haft "vilodag". Jag är hos Jens och vi har tagit två promenader. Det får räcka för idag... Dessutom drack jag inte igår ;) dock åt jag chips och lite godis så det blev väl + - 0 i alla fall...!

Tänk om detta var möjligt haha! Så enkelt livet hade varit då. Speciellt för sånna som mig som inte kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt!


What Motivates You Most