Kvällens

Riktigt skön kväll för att springa. Lite halv kallt, mörk och frisk luft. Fanns mycket energi trots noll vattenintag och dålig kost de senaste dagarna. Men det blev bara 4 km jogg för är lite stressad ikväll. Har packat och sprungit och letat grejer som en tok hela kvällen. Men lite träning fick bli av, har varit så inaktiv:(


Work out


Morgonpromenad

God morgon! Steg upp vid 8 och gick en pw på 5.3 km och efter det gjorde jag frukost. Att motionera innan första målet på dagen bränner fett som fan!

Till frulle testade jag att göra proteingröt. Jag hatar havregrynsgröt men och som jag trodde avskydde jag även med chokladsmak i, inte ens bären kunde göra den god. Men det var bara att sleva i sig. Kommer förmodligen att äta detta fler gånger, men får försöka klura ut ett sätt att få det att smaka lite godare haha:D


!!!


Aug. 15, 2013


Frukost

Dax för frukost. Jag hade tänkt ta mig en pw innan frukost men det spöregnar ute. Det kännes inte lika lockade att bli dyngsur... Hoppas att det spricker upp under dagen så man kan vara ute och träna:)

Till frukost blir det hallonsmoothie och finn crisp med ägg på!


-


Taking it easy

Idag har jag minsann haft ont i kroppen. Tog mig nästan inte ner för trappen i morse haha! Min dåliga ljumske har gjort ondare än någonsin men trots det har jag tagit en lugn promenad med moster för att få igång kroppen och efter det blev det ett varv med cykel runt bränngropen med pappa. Nu ska det stretchas och masseras och sedan sova och så håller jag tummarna att jag kan röra mig bättre imorgon :)


Otränad var ordet!

Tjäna!

För en timma sedan bestämde jag mig för dra ut på en intervall runda. Haha... Konditionen är inte bra och jag skäms för att jag inte har hållit den i schack! Jag och pappa min talade nyss om att jag var som en gassel vid 13-14 års ålder då jag sprang 6 km på 23 minuter. Vilket jag inte ens i dagens läge skulle kunna nudda!

Körde även en magövning och en tricepsövning på kåges nya utegym! (Y)

Men som det lyder "train insane or remain the same".

Träna hårt!// Jens


Ikväll hade jag bra psyke!

Ikväll kan jag checka av ett av mina mål och det är att springa en mil innan sommarens slut. Jag hade till en början bara tänkt springa runt samhället men vid 4 km kände jag för att springa milen. Det fick för lätt att springa idag, i alla fall 6 km, sen blev det tyngre. Hade överraskade bra flås hela vägen och orkade t o m. spurta i slutet. Men ljumsken och knäna tog extrem stryk idag. Får skylla mig själv imorgon om jag fått värkar i meniskerna.

Men jag är hur stolt som helst över mig själv! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna va så tjurig att springa en mil, och men tanke på att jag fick ont. Hade det inte varit för min energinivå och bra flås så hade jag aldrig gett mig in på detta just idag. Men det kändes så bra och efteråt känns det ännu bättre! Fan vad jag är bra!

(Som ni ser så sprang jag en jävligt ful runda haha. Men som sagt det var inte planerat från början att springa en mil så fick springa lite runt runt för att nå mitt mål haha!)


Kokos

 

Kokos är väldigt populärt bland idrottsmän och kvinnor. Kokos finns i flera olika former och är ett lite sundare alternativ till komjölk. Nedan har jag hittat lite fakta om vad kokos är bra för och varför man borde äta/dricka det lite oftare.

 

Kokos ger bättre blodfetter

Kokos och kokosfett har i studier visat sig ge förbättrade blodfetter och en minskning av fettet runt midjan, alltså den fetman som är kopplad till en högre risk för hjärt-kärlsjukdom. Detta går stick i stäv med de varningar som förr utfärdats om att kokos skulle vara dåligt för hjärt-kärlhälsan. Om något så är kokos bra för densamma!

 

Kokos är bra för magen

Fettet i kokos har dessutom visat sig vara bra för människor med kroniska inflammatoriska tarmsjudkomar som Crohn’s och minskar genomsläppligheten i tarmen. Det låter kanske konstigt men faktum är att många har problem med att deras tarm är vad man närmast kan beskriva som sliten och det gör att saker som inte ska kunna smita igenom tarmväggen in i kroppen gör det. Det kan sedan orsaka en mängd besvär och sjukdomstillstånd.  Om du äter kokos minskar du risken för att detta sker.

 

Kokos gör dig mätt och höjer din ämnesomsättning

Studier gjorda på både djur och människa visar att fetterna i kokos höjer ämnesomsättningen och gör oss mätta. Personer som får äta en frukost med en riklig mängd av dessa fetter äter spontant mindre till lunch och deras kroppar gör av med mer energi utan att de ens behöver röra på sig! Många menar att en större konsumtion av kokosprodukter skulle kunna minska risken för övervikt.

Det finns indikationer på att fetterna i kokos kan göra att de essentiella (livsnödvändiga) omega 3 och omega 6-fetterna inte oxideras (förbränns). Detta skulle då kunna göra att behovet av de essentiella fetterna inte är lika stort om kokosfett intas i tillräckligt mängd. Goda nyheter för dig som inte gillar fisk.

 

Kokosvatten är en bra alternativ som sportdryck efter träning, men med måttlig träning. Kokosvatten är en naturlig dryck som har allt din genomsnittliga sportdryck innehåller och mer. Kokosvatten innehåller fem gånger mer kalium än Gatorade eller Powerade. När du får kramp i musklerna kan kalium hjälpa dig att bli av med krampen.

 

Och bara för att detta är nyttigt så ska kokos inte överkonsumeras. Likadant med allt vi äter. Men ett bra tips på att få i sig koskos är att göra smoothies på kokosmjölk istället för mjölk eller yoghurt. Det blir en slät, god och mättande smoothie och här nedan jag har lagt upp lite tips jag hittat på nätet på bra och goda smoothies som innehåller någon form av kokos. Jättebra som både frukost och kvällsfika!

 

 

 

Annanas och Kokossmoothie 

2 tsk kokosflingor

1 dl fryst ananas

12 st pressad lime

1 12 dl Arla® mild yoghurt vanilj

 

Tropisk Jordgubbssmoothie

2msk kokosmjölk

1dl ananasjuice

8st jordgubbar

 

Banansmoothie med mango och kokosmjölk

1 banan
2dl frysta mangobitar
2½dl kokosmjölk
2dl rismjölk

 

Källa

 


Snabbt brända kcal.


Sexy legs workout


Do it for that awesome body


Friday exercise

Dagens axlar och rygg blev:
 
Hakdrag m. band 3x12
Axelpress m. band 3x10
Framåtböjd hantelrodd 4x10 7kg
Enarms hantelrodd 3x10 7kg
Upprätt rodd smalt grepp 3x10 10kg+stång
Axelpress bakom huvud 3x10 10kg+stång
Raka marklyft 3x20 10kg+stång
30 armhävningar
 
Efter detta for jag ut och sprang tunga 4,3 km. Jisses, det har nog aldrig varit så tungt att springa. Kunde knappt gå upp för trappan eller lyfta armarna när jag kom hem. Men konditionen hamnar på 0 när man varit sjuk i en vecka. Tur att det går fort att bygga upp igen. Nästa gång jag springer kommer det att gå mycket lättare.
 
 
 
 

Ser fram emot morgondagen

Har ätit kvällsfika bestående av vattenmelon och nu är det dax att sova. Såg att jag börjar 4 imorgon men ska ändå upp i tid och morgonträna, springa och armar/rygg sedan sola om det är bra väder. Men nu ska jag få mig rejält med sömn!


Lite benträning idag

Halloj! Dagens träning gick bra, trotts lite energi fick jag slut på benen till slut.
Detta blev det idag:

• hunden benlyft 3x20
• höftlyft 3x20
• benböj (händer bakom huvud) 3x15
• höftlyft ett ben 3x15
• invert hamstring 3x10
• utfall sida 3x10
• benböj med stång 3x10 10kg+stång
• grodhopp 4x10 och sistax15

Det blev inte så många övningar men nog kommer jag att känns det här imorgon. Provade och tanken var att köra burpees och exentiska utfall men det gick seriöst inte. Benen vek sig... Mina fläskben måste skaffa med muskler och uthållighet, hahah!


Drömkroppen


Vad jag blir motiverad av

Jag blir så pepad och glad när jag ser före och efterbilder på folk som lyckats ändra livsstil och blivit mer vältränad. Det tycker jag är jättekul och jag nästan glädjs för deras skull, även fast jag inte har någon aning om vem dom är, så blir jag ändå glad för deras skull. Haha jävligt lol kanske men jag finner det kul och peppande för min egen del. Dom inspirerar så jäkla mycket!


Kvällens träning

Kvällens träning gick inte så bra.. Visst, jag har varit förkyld en vecka och konditionen har blivit sämre men jag kände av ljumskarna när jag var ute och sprang. Fick avbryta och nästan halta sista km hem. Gillas inte... Efter det tränade jag mage men även det slet på ljumskarna. Strechade länge efteråt och håller benen varma. Ska sätta igång elstötmassage på rumpan och hoppas på att det känns bättre imorgon. Hade hopp om att det skulle ha blivit bättre när jag legat på latsidan men tydligen inte:(

Har gjort kvällsfika oxå, äpple med kanel på och en shake men kokosmjölk. Kokosmjölk var över förväntat gott!


Hetast i mina lurar under träning just nu


Igång

Har nu vilat i en vecka och förkylningen är nästan helt borta. Har tagit mig en promenad på dagen och senare idag ska jag styrketräna och försöka he mig ut och springa lite.


Hallon och blåbärsmoothie

Gjorde en smoothie till frukost, hade i:

• Blåbär
• Hallon
• Kokosmjölk light
• Lite proteinpulver med jordgubbssmak

Riktigt gott, mums!


Motivation


Vilodag nr 3

Detta känns förjävligt. Jag har konstant ont i huvudet, snorig, hostar och är hes. Min förkylning har blivit mycket sämre och nu ska jag bara vila tills det känns bra att röra på sig. Hoppas att det inte dröjer allt för länge.


What Motivates You Most