Nyttiga alternativ till helgen

 
Mangobollar med citronsmak

 

Mangokulor med citronsmak

 

Ingredienser:

  • 2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)
  • 100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min)
  • 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min)
  • Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice
  • 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)
  • Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat)

Gör så här:

  1. Mixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare.
  2. Sila av den torkade frukten, pressa ut vattnet med hjälp av en sked.
  3. Mixa torkad frukt, citronskal, citronjuice, ev. honung och 1 dl kokos till en jämn massa.
  4. Kyl tills massan blir lätt att forma till kulor eller kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper (kyl och skär i bitar).
  5. Rulla kulorna i kokosflingor eller nötkross.
  6. Avnjut kylskåpskalla till det te du gillar mest!

LÄNK

 
Oemotståndliga snickerspraliner
 
Oemotståndliga snickerspraliner
 
Ingredienser

100 gram mörk choklad

1/2 dl jordnötter

1/2 dl osötat jordnötssmör

2-3 tsk sukrin

 
Gör så här

Krossa jordnötterna lätt. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Värm jordnötterna ihop med jordnötssmöret på svag värme i en kastrull. Häll choklad i botten i iskubsformer (av silikon). Låt stelna 10-15 minuter i kylskåp. Fyll upp med jordnötsröran och med den sista chokladen. Låt stelna i frysen innan du tar ut dem ur formarna eftersom jordnötsröran lätt blir för lös annars.

 

LÄNK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
What Motivates You Most