8 tips på att få igång fettförbränningen!

1) Rör på dig!
Som alla vet så är det viktigt med motion och att röra på sig. Men det är inte bara träningspassen som spelar roll i ämnesomsättningen. För att få en bra fettförbränning så se till att aldrig sitta still för länge. Att röra på sig får igång ämnesomsättningen och fettförbränningen bättre.
 
2) Små och många måltider
Att äta mycket är viktigt, men inte på samma gång. Dela upp dagens intag av mat och kalorier i fler små mål under hela dagen. Det kan vara 5-7 mål/dag. Då får kroppen någonting att jobba med hela tiden, i lagom mängd.
 
3) Dricka grönt te
Grönt te ökar energiförbrukningen i kroppen och är bra för fettförbränning. Grönt te har också positiva effekter mot diabetes, kan sänka kolesterolhalten och den är aptithämmande. Grönt te innehåller även EGCG som är en stark antioxidant som motverkar cancersjuka celler.
 
4) Kallt vatten
Att dricka kallt vatten ökar omsättningen med ca 30 procent. Den största delen av förbränning går åt på att kroppen ska värma upp det kalla vattnet. En iskall coca-cola light måste antas vara minst lika effektiv som ett glas kranvatten och bidrar även med koffein. Men även mineralvatten och isvatten ökar förbränningen, men jag skulle föreslå att skippa colan för det är ändå sötningsmedel i och det är inte heller bra i längden.
 
5) Promenad
En snabb promenad är ett genialiskt förbränningsredskap, och en kort runda är bättre än ingenting. Visserligen förbrukar man mindre energi än vid exempelvis löpning, men å andra sidan kan till och med otränade personer motionera lång tid åt gången genom att promenera.
 
6) Styreträning
Rikta framför allt in styrkepasset mot de stora musklerna i ryggen, benen och skinkorna. Träna varje muskelgrupp med tre set åtskilda av korta pauser. Efter det sista setet ska du vara helt slut, eftersom musklerna behöver belastas över sin maxgräns.
 
7) Kokosfett
Att steka i kokosfett är det bästa för både vikten och hälsan. Eftersom det är mättat klarar det höga temperaturer utan att oxidera (rapsolja och olivolja är mycket känsligare). Dessutom har det visat sig att kroppen bryter ner kokos på ett sätt som gör att det frigörs värme. Och det gör i sin tur att vi får mindre aptit och slutar äta tidigare. Kokos har också visat sig öka fettförbränningen och har liten förmåga att lagras som kroppsfett.
 
8) Käka mejeriprodukter
Magra mejeriprodukter är toppen. Det har nämligen visat sig att mjölk, keso, fil och kvarg både ökar fettförbränningen och sparar muskelmassa. Studier på mjölk har visat att kalciumet sänker pH-värdet i tunntarmen, och det hämmar i sin tur upptaget av fett.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
What Motivates You Most